Direktlänk till inlägg 18 december 2009
Jenny bad om receptet på biscottin så här kommer det:
100 gram smör
2 dl socker
3 ägg
7,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk ingefära
1,5 msk kanel
1 dl grovhackad mandel
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smöret och sockret i matberedaren. Elvisp går säkert precis lika bra. Tillsätt ett ägg i taget. Försök här att inte tappa ner hela ägget i matberedaren när den är igång, för då måste man slänga smörblandningen med det puveriserade äggskalet. Det hände nämligen mig igår...
Blanda ihop torrvarorna och häll sen ner det i matberedaren tillsammans med det andra. Häll ut degen på bänken och blanda ihop med mandeln. Dela upp degen i 4 delar, rulla ut korvar och rutsch in i ugnen i 15 minuter.
Ta ut dem och skär korvarna i sneda skorpor, ställ in dem i ugnen igen, den här gången med sänkt värme, ca 100 grader, i typ en halvtimme. Ta ett smakprov för att se om de har torkat inuti.
Voila, mandelbiscotti med kanel och ingefära. Lite julkänsla i köket får man allt!
Ja, ni läste rätt! Det här är det sista inlägget som skrivs här på Bloggplatsen. Jag har länge velat flytta bloggen men har backat pga av att jag vill ha hela min blogg samlad på ett och samma ställe. Med många andra bloggportaler så kan man flytta m...
Så hände det till slut. Det som jag har jobbat så hårt med att undvika. Silje rev Malte i ansiktet. Jag har den senaste tiden sprungit efter Malte och plockat bort honom varje gång han har krupit fram mot Silje där hon har legat i sin korg och ...
Äntligen tog jag tag i mig själv och pallrade mig upp runt halv sju för att direkt gå ner till träningslokalerna på torget. Tjoho! Jag har inte tränat något sedan vi blev sjuka i kräksjukan och det var ju några veckor sedan nu så det var på tiden. Sk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|